Gitaarlessen
Hans Spitzen - Hans Spitzen - Hans Spitzen - 0521-513163


"I had no aspirations to be a musician, but I picked up a guitar for 2 seconds and I haven't put it down since." - SlashAkoestische gitaar:

Hierbij ligt het accent op het leren spelen van melodielijnen, akkoordenschema's (bijv. het begeleiden van popsongs), "fingerstyle"- en slaggitaarpartijen.

De keuze tussen nylonsnarige (Spaans/klassiek) en staalsnarige (Western) gitaar is een kwestie van smaak en dus helemaal aan jou.Voor beginners is een vooropleiding (zoals AMV) niet vereist: je kunt meteen met dit instrument aan de slag.
Hans Spitzen
Elektrische gitaar:

Hierbij ligt het accent op het spelen van riffs, op de specifieke elektrische "licks & tricks" (zoals die bijv. worden gebruikt in de blues en diverse rock-stijlen) en op verschillende plectrumtechnieken. Natuurlijk komt ook soleren en improviseren hier aan bod! Met wie dat interessant vindt, kan ook het gebruik van versterkers en effectapparatuur worden behandeld.

We gebruiken in eerste instantie het notenschrift, omdat dit de meest nauwkeurige vorm van muzieknotatie is. Bij het spelen van pop/rocknummers worden akkoordsymbolen behandeld en daarnaast ook het lezen van zgn. "tabs", die je veel op het internet tegenkomt.
Je mag eventueel ook zelf muzikaal materiaal inbrengen!Voor beginners is een vooropleiding (zoals AMV) niet vereist: je kunt meteen met dit instrument aan de slag.
Hans Spitzen


Voor meer inlichtingen of nadere informatie over lestijden en prijzen neem je contact op met:

Hans Spitzen, Meppelerweg 37, 8331 CR Steenwijk, Tel. 0521-513163 of mail: info@hans-spitzen.com